Sziasztok.

Kicsit körülnéztem és találtam pár érdekes cikket, kalkulátort amit szeretnék veletek megosztani.

Az első a testzsír % kiszámolása, ami nagyon érdekes  mert több módszerrel is kiszámoltam, és mindíg ugyanaz jött ki szóval úgy néz ki hogy működik a dolog.

Ezen a linken találjátok meg :  a lap alján több egyéb kalkulátort is találtok , azokat is érdemes megnézni.

http://body.builder.hu/prg_zsir3.htm4

Szóval nekem ez jött ki:

testzsír %: 17 kg

zsírtömeg: 10 kg

Zsírmentes testtömeg (LBM): 50 kg

Leadható zsírtömeg: 2 kg

Egy kis magyarázat:

  • Testzsír-százalék [%]: Megmutatja, hogy a testtömeg mekkora százalékát teszi ki a zsír.
  • Zsírtömeg [kg.]: A test zsírtömege kilogrammban kifejezve.
  • Zsírmentes testtömeg (anf. Lean Body Mass): A zsírmentes, azaz a "tiszta" tömeg. Ez a szám lehet az alapja különböző kalóriaszükséglet számításoknak.
  • Leadható zsírtömeg: Az a zsírmennyiség amitől meg kell szabadulni az ideális érték elérése érdekében.

A kalkulátor alján egy megjegyzés : Nőknél az ideális testzsír 13 % !

Akkor nekem van 10 kg zsírom és 2 kilót kell leadnom hogy elérjem az ideális súlyomat.

Megnéztem a BMI kalkulátort is .

Link: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/bmi_testtomegindex_kalkulator

A beírt adataim alapján:

19,94

Kategória: sovány
Kedves Hölgyem! Az Ön testtömeg-indexe alacsonyabb a normálisnál. Ha ez csak kisebb mértékû, talán még elõnyösnek is látszik, hiszen a karcsúság sok férfi szemében vonzó. A modellek képviselte, szinte kóros soványság azonban nem egészséges, az õ testtömeg-indexük legtöbbször jóval 18 alatt van, amely már középtávon is egészségügyi kockázatot jelent! Nyilván Ön is tudja ezt magáról, netán ismerõsei is felhívták a figyelmét arra, hogy érdemes lenne pár kilogrammot magára szednie. Természetesen elképzelhetõ, hogy génjeinek, csontozatának köszönhetõen Ön alapvetõen ilyen alkat, de érdemes tudnia, hogy a táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kockázata az Ön esetében nem alacsonyabb, sõt magasabb, mint a normál testtömeg-indexû embereké. A túlzott soványságot táplálkozási zavarok, anorexia nervosa, étvágycsökkenés is okozhatja, ezen esetekben mindenképpen forduljon szakorvoshoz. Amennyiben az elmúlt fél éven belül hirtelen súlycsökkenésen esett át, keresse fel háziorvosát!
Még nem késõ, hogy testsúlyát a normális szintre növelje! Ha rendszeresen mozog, nem alakulnak ki zavaró zsírpárnák, hanem egészséges súlynövekedés következik be, amely elsõsorban az izomfehérjék területén jelentkezik. Étkezzen egészségesen és bõségesen, de mozogjon sokat. Javasoljuk a kerékpározást, a kocogást és az úszást.

Hát érzem én hogy nehezen megy le a többi -az a nyavajás pár kiló- és valóban hiányzik a mozgás, szóval erősen fontolóra vettem hogy elmegyek edzeni.  Viszont akkor biztosan visszatér a "zabálhatnékom" szóval ha edzeni fogok akkor is oda kell majd nagyon figyelnem a kajra, és valószínűleg a Sibutraminet is szedni fogom.

Deréktől felfelé valóban nincs rajtam egy csöpp zsír sem, - a melleim is megszüntek -a derekam is nagyon vékony, 64 cm, de a fekekem és a combom még mindíg nagy, legalábbis én így érzem. Azt kéne edzeni valahogy. Érdekes ez a 18 kiló lemet rólam, és a bőröm ugyanolyan , feszes. Hát a fenekem, és a combom az nem, de a narancsbőr az majdhogynem eltünt. Mert azért volt belőle rendesen...