Az én harcom , magammal

Küzdelem a kilókkal, az örök fogyókúrázó harca, aki mindent kipróbált. Önhányatástól az illegális fogyasztószerig. Most megint nagyon elszánt vagyok, tarts velem megosztom veled a küzdelmemet.

Legfrissebb bejegyzések
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

2013 Az erő és akarat éve!

0

BUÉK ! és Jövőre is olvassatok !

0

Sibutramine, Slim Trim, reductil , stb....

0

Egy érdekes cikk: mi az eredeti???

Az első generikus fogyasztószer Magyarországon

Az elhízásról

Az elhízás a civilizált világ egyik legnagyobb egészségügyi veszélytényezője, ugyanis a nem inzulin-függő cukorbetegség és számos szív-érrendszeri betegség kiemelkedő kockázati tényezőjévé vált az utóbbi időben. Kialakulásának hátterében genetikai, környezeti és pszichológiai faktorok kombinációja áll. Evolúciós csapdának is nevezhetjük, mert az emberiség fejlődésének korábbi szakaszában a jó táplálékfelvételt, kalóriatárolást és takarékos energiafelhasználást kódoló genetika biztosította a jobb túlélési esélyeket. Idővel a civilizáció fizikailag megkönnyítette a táplálékszerzést, ugyanakkor az életvitelt mozgásszegénnyé tette, emiatt nő rohamosan a túlsúlyos emberek száma.
Generikus gyógyszerek
Miután egy gyógyszergyár kifejleszt egy új hatóanyagot, és forgalomba hozza az új készítményét, ezt a hatóanyagot évekig szabadalom védi, vagyis más cégek nem hozhatnak forgalomba ugyanazt a hatóanyagot tartalmazó gyógyszert. Ezeket az "eredeti" gyógyszereket nevezzük originálisnak. A szabadalom lejárta után a más cégek által forgalmazott ugyanazon hatóanyag tartalmú gyógyszerek annak a szernek a generikumai. Az originális és a generikus gyógyszerek nem teljesen azonosak, mert csak a hatóanyag azonos, a segédanyagok eltérhetnek. A segédanyagok befolyásolják a gyógyszer felszívódásának sebességét, és a vérben mérhető maximális gyógyszerszintet, ebből adódnak az eltérések. A hatóságok 20% eltérést engedélyeznek az originális és generikus gyógyszerek felszívódási sebessége és maximális vérszintje között. A generikus gyógyszerek hatása így kis mértékben eltérhet az originálistól, de ez pozitív irányba is lehetséges. Előfordulhat, hogy valaki jobban reagál az originális vagy a generikus gyógyszerre, ez mindenkinél egyedi érzékenység függvénye, de a legtöbb esetben nem érezhető a különbség.
A generikumok minden esetben olcsóbbak az originális szertől. Ez nem a rosszabb minőség miatt van, hiszen ugyanazok a szabályok vonatkoznak a gyártásra, mint az originális esetén. Az árkülönbség abból adódik, hogy az originális gyógyszer árába be van építve a kutatás, a fejlesztés és a marketing költség is. A generikusnál viszont minimálisak ezek a költségek, ezért tudják olcsóbban adni. Összegezve az eddigieket, a generikus gyógyszerektől nem kell félni, hiszen ugyanolyan hatékonysággal képesek betegségünket gyógyítani, viszont jóval olcsóbban kaphatjuk meg ezeket a szereket, például a szibutramint.
http://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/cikkek/az_elso_generikus_fogyasztoszer_magyarorszagon/20090130130819

2013-as újévi fogadalom: lefogyok!

0

Mostanra mindenkinek megvan az újévi fogadalma?

Nekünk biztosan az lesz , lefogyok!

És  le is lehet, igen mindenki meg tudja csinálni!

Új év, új élet!  Új testben!

Nem szégyen segítséggel lefogyni, én bánok nagyon sok évet amit egy általam gyűlőlt testeben éltem, takargatva. És tudjátok mit, most sem elég, szokni kell az új testet, és vigyázni rá. Kontroll alatt élni ha már elértük a céljainkat, mert nálam + 1 kilót mutat a mérleg és kitör a frász.... Nem soha többé nem leszek kövér!

És akiben csak most ogalmazódik meg, hogy változtatni akar nem habozzon! Túl rövid az élet , és élj úgy ahogy szeretnél! Szeretni önmagad a legnehezebb , de elfogadni és nem szégyelni az már könnyebb.

Hamar eljön a tavasz, a nyár, ledobjuk a mindent eltakaró kabátokat, de most még nem késő! Változtass!  Segítek!

Ha addig nem beszélnénk, akkor mindenkinek, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

És csináljuk meg , mindenkiben ott van, csak akarni kell!

Egykis ösztönzés:

http://theperfectfuckingbody.tumblr.com/page/5

 

 

 

Túlélni a karácsonyt! 2012 12 28

0

Kedveseim!

Na mindenki adott "pocaknak" ?

Hát én igen, eredményem + 1,5 kg!  Na de zabáltam rendesen.

Próbáltam visszafogni magam, de annyira nem akartam senkit megbántani.

Családlátogatás ezerrel, mindehol nagy ünneppi zabálás.  Na de sebaj ma már csak egy csirkemelles saláta volt az egész napi kaja, + 1,5 szem Sibutramine!

De semmi gond a nagy zabálások után simán erőltetnem kellett hogy megegyem a salimat : )))))

Igen nálam már + 1,5 kg nál para van! De időben gátat kell szabni a hájasodásnak!

Igaz már rég nem szedtem, nem is híztam nem is fogytam, jó volt ez így, tartottam a súlyom, de kell a kontroll. És jó ha van mihez nyúlni! Nekem van egy bontott dobozzal, ilyenkor meg annyira jó hogy van mihez nyúlni. Meg aztán állandó para.... mi lesz ha nem lesz belőle? Most kéne egy raklappal venni belőle, amíg van!

Most megint belevágok egy kúrába,  de még ott van a szilveszeter.... malac... meg ilyesmi... No de megoldjuk.

Olyan furcsa olyan iszonyú kövérnek érzem magam megint, holott mások megint , ja de lefogytál, jaj de sovány vagy.... én meg nem tudom.  Fenébe, most meg lelkiismertfurdalásom lesz a kajálások miatt....

2012 12 20 Fogyókúra , karácsony, zabálás...

0

Kedveseim!

A helyzet változatlan, másfél hete nem szedek semmit , és tartom a súlyom :)))

Van még bogyóm, csak annyira lelassult a fogyásom, mondjuk már nincs is mit leadni, de mégsem érzem magam elég soványnak. Az vagyok , mondogatom magamban, aztán fél óra múlva rámtör... kövér vagy.... és ez így megy.

Még mindig lelkiismeretfurdalásom van ha kajára nézek. Ja és még mindig takargatom magam... néha úgy kiöltöznék, aztán ... vastag a combom, nagy a fenekem... kicsi a mellem stb... És marad a fekete hosszított tunika szerű cucc...

100 x meggondolom hogy egyek-e , ha igen mennyit, ránézek és tudom hogy x kalória, zsír, stb.... ez mindig így lesz , ilyenek vagyunk , el kell fogadni.

Evésrohamok, sósra éedeset , édesre sósat, ezt azthiszem ismeritek.

Na ettől kell meszabadulni! Kényszeres evéstől.  Filmnézés, na ez ... már mennék is ki kutakodni a konyhába valami finomságért... pedig nem is vagyok éhes... csak valami nyami-nyami.... Erre jó a pomeló, mandarin, alma, stb... egészséges rágcsa, ez mindig legyen otthon!!!!

Ne feledjétek, tél után jön a tavasz , aztán meg a nyár... nem szabad raktározni!

Időben vagyunk még!

És karácsonykor, a halat lehet salátával is enni... a beigli lehet cukormentes,   én évek óta így csinálom....  Szóval, nem halmozzunk magunkra életeünket megnyomorító hájrétegeket!  Vigyázat a nyár sokkal hamarbb eljön mint gondolnád!

+ Ne hagyjátok hogy ez a megfelelési kényszer tönkretgye a meghitt karácsonyt!

Nem kell mindenkinek megfelelni, minden áron.