Kedves Harcosok!

Nemis gondolnánk, hogy mennyire vigyáznak ránk....

http://www.ogyi.hu/page.php?item=1067

111 ország közel 200 hatósága vett részt a PANGEA VII elnevezésű akcióban (2014. május 13-20.), melynek célkeresztjében ezúttal az internetes hamis gyógyszer-kereskedelem mögött álló szervezett bűnhálózatok voltak.

A PANGEA VII a résztvevő országok számát tekintve a legnagyobb világméretű összefogás, amelynek célja az internetes hamis gyógyszer-kereskedelem mögött álló bűnszervezetek feltérképezése és felszámolása. Az idei akció eredményeképp világszerte 1235 nyomozás indult el, több mint 19 000 illegális gyógyszerhirdetés tartalmazó közösségi médiafelületet és 10600 weboldalt tiltottak le, a vám- és más hatóságok 543 000 illegális gyógyszerforgalmazó honlapokhoz köthető csomagot ellenőriztek, melyből 20 000-et foglaltak le.

A PANGEA VII elnevezésű akciót az INTERPOL koordinálta a Vám Világszervezettel (WCO), a Permanent Forum on International Pharmaceutical Crime (PFIPC) szervezetével, az európai gyógyszerhatóságokat tömörítő Heads of Medicines Agencies Working Group of Enforcement Officers (WGEO) munkacsoporttal, a Pharmaceutical Security Institute-tal (PSI), valamint az Eurpollal együttműködve, a megvalósulást továbbá a Center for Safe Internet Pharmacies (CSIP), a G2 Web Services, a LegitScript, a MasterCard, a Microsoft, a PayPal és a Visa támogatta.

Az akcióban Magyarország részéről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Rendőrség valamint a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézet Főigazgatósága (GYEMSZI OGYI) vett részt.

A magyar hatóságok 49 olyan weboldalt azonosítottak be, amely kifejezetten a magyar fogyasztókat célozta meg. A hatóságok a próbavásárlások során 27 weboldalról rendeltek, melyből 20 teljesítette a gyógyszereket és étrend-kiegészítőket tartalmazó rendelést. A GYEMSZI OGYI laboratóriuma 24 mintát vizsgált meg, melyből 8 bizonyulthamisítványnak, a többi pedig illegálisnak. A hamisítványnak bizonyult termékek a feltüntetettől eltérő hatóanyagot, vagy a feltüntetettől eltérő mennyiségű hatóanyagot tartalmaztak.

A vizsgált gyógyszermintákban azonosított hatóanyagok 67 %-a szexuális zavarok kezelésére alkalmazott, 26 %-a fogyasztó hatású, 7 % -a pedig anabolikus szteroid volt.

A laboratórium eredményei alapján a GYEMSZI OGYI az illegális weboldalak üzemeltetői ellen feljelentést tesz az eljárás lefolytatására hatáskörrel rendelkező szervnél és kezdeményezi az illegális weboldalak eltávolítását is.


Tanulság ... vigyáznak ránk.. de azért ez megdöbbentő...

Nagyon sokan panaszkodtak nekem  hogy hiába rendelték meg , nem kaptak semmit.... Hát most inkább örüljetek neki... Hamis... 24 mintából 8 hamis...

Na ezért mondom én azt hogy óvatosan a rendeléssel....

Tényleg csak is kizárólag megbízható helyről...!

Most még kevesebb lehetőség marad számunkra....

Mondjuk nincs lehetetlen, aki akar az úgyis hozzájut ...

Úgy mint én  : )